Recept

Voňavý selský bezlepkový chléb

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56040

Ingredience

Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
22 g Droždí sušené
1 dl Voda pitná
Těsto
100 g Brambory vařené ve slupce
1 kávová lžička Fenyklová semínka
2 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Koriandr mletý
500 g Mouka bezlepková Mantler
50 ml Ocet jablečný
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Sůl
Na vytření formy a potírání chleba
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 327kJ
29% Sacharidy 103 g
14% Tuky 11 g
13% Sodík 268 mg
24% Bílkoviny 13 g

Voňavý selský bezlepkový chléb postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme kvásek: do misky dáme 22 g sušených kvasnic, přilijeme 1 dl vlažné vody, přimícháme 1 lžičku cukru a necháme kvásek vzejít.

2

Do mísy nasypeme 500 g bezlepkové směsi Mantler, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku mletého koriandru, 1 lžičku mletého fenyklu, 1 lžičku soli, 2 lžíce oleje a 50 ml jablečného octa. Přilijeme kvásek, dolijeme 3 dl vlahé vody, přidáme najemno nastrouhané brambory (uvařené ve slupce) a vše promícháme. Poté těsto důkladně uhněteme a vložíme do olejem vymazané formy. Chléb necháme kynout minimálně 40 minut. Poté ho dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme dozlatova přibližně 40 minut. Během pečení chleba 2x až 3x potřeme vodou.

3

Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme ho do čisté utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept