Voňavý selský bezlepkový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Voňavý selský bezlepkový chléb
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56040 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Kvásek | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
22 g | Droždí sušené |
1 dl | Voda pitná |
Těsto | |
100 g | Brambory vařené ve slupce |
1 kávová lžička | Fenyklová semínka |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
500 g | Mouka bezlepková Mantler |
50 ml | Ocet jablečný |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Sůl |
Na vytření formy a potírání chleba | |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 248,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Voda pitná, Brambory vařené ve slupce, Kmín drcený, Koriandr mletý, Ocet jablečný, Olej slunečnicový, Sůl, Olej slunečnicový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková Mantler mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Voňavý selský bezlepkový chléb postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme kvásek: do misky dáme 22 g sušených kvasnic, přilijeme 1 dl vlažné vody, přimícháme 1 lžičku cukru a necháme kvásek vzejít. |
2 | Do mísy nasypeme 500 g bezlepkové směsi Mantler, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku mletého koriandru, 1 lžičku mletého fenyklu, 1 lžičku soli, 2 lžíce oleje a 50 ml jablečného octa. Přilijeme kvásek, dolijeme 3 dl vlahé vody, přidáme najemno nastrouhané brambory (uvařené ve slupce) a vše promícháme. Poté těsto důkladně uhněteme a vložíme do olejem vymazané formy. Chléb necháme kynout minimálně 40 minut. Poté ho dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme dozlatova přibližně 40 minut. Během pečení chleba 2x až 3x potřeme vodou. |
3 | Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme ho do čisté utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme. |