Filé s rezavou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé s rezavou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56151 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
600 g | Filé rybí |
1 polévková lžíce | Hořčice |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Okurky nakládané |
100 g | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 38,0mg |
Draslík | 711,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 829,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 69,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé s rezavou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme a vymačkáme z nich vodu, sterilované okurky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. |
2 | Filé necháme částečně rozmrazit, nakrájíme ho na porce, které osolíme a opepříme, obalíme v mouce (lžičku mouky necháme na zahuštění omáčky) a v pánvi na rostlinném oleji po obou stranách opečeme. |
3 | Připravená rajčata přidáme k filé, pokropíme octem a vložíme do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme 10 minut. |
4 | Mezitím v kastrole na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou pak zalijeme šťávou z upečeného filé. Přidáme nakrájené okurky a hořčici. Smetanu rozmícháme se lžičkou mouky a omáčku zahustíme. Chvilku povaříme, případně přisolíme. |
5 | Do hotové omáčky vložíme filé s rajčaty. Už nevaříme. |
6 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Rajčata můžeme nahradit rajským protlakem.