Recept

Višňová bublanina s bezé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56318

Ingredience

Na těsto
170 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
200 g Džem višňový
13 g Kypřicí prášek do pečiva
2 dl Mléko polotučné
270 g Mouka polohrubá
70 g Mouka pšeničná hrubá
90 g Máslo čerstvé
70 ml Olej slunečnicový
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
300 g Višně
Na bezé
170 g Cukr krupice
60 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
150 g Kokos - mletý (Kopra)
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 178kJ
10% Sacharidy 38 g
15% Tuky 11 g
1% Sodík 19 mg
7% Bílkoviny 4 g

Višňová bublanina s bezé postup přípravy receptu:

1

Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky. Přisypeme moučkový i vanilkový cukr, utřeme do pěny. Postupně stálým šleháním přidáváme žloutky a přiléváme mléko. Následně vmícháme tuhý sníh, vyšlehaný z bílků. Nakonec zlehka přimícháme prosátou mouku spolu s kypřicím práškem. Těsto vlijeme na plech, vymazaný olejem a vysypaný 30 g hrubé mouky. Višně obalíme ve zbylé hrubé mouce, hustě je naskládáme na povrch těsta.

2

Těstem naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupních koláč předpečeme 15 minut.

3

V horké vodní lázní šleháme bílky s cukrem a vanilkovým cukrem, do zahoustnutí. Poté odstavíme z vodní lázně a šleháme až do vychladnutí. Zlehka přimícháme moučkový cukr, kokos, vše promícháme, tím máme připravené bezé.

4

Plech vytáhneme z trouby, povrch koláče potřeme višňovým džemem, na džem naneseme připravené bezé. Vrátíme zpátky do trouby, při 160 stupních dopečeme ještě dalších 30 minut. Koláč necháme vychladnout na plechu. Krájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.

Poznámka

Koláč podáváme studený, nejčastěji jako moučník.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept