Višňová bublanina s bezé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňová bublanina s bezé
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56318 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
170 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
200 g | Džem višňový |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
90 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
270 g | Mouka polohrubá |
70 g | Mouka pšeničná hrubá |
70 ml | Olej slunečnicový |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
300 g | Višně |
Na bezé | |
170 g | Cukr krupice |
60 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
150 g | Kokos - mletý (Kopra) |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 36,2mg |
Draslík | 107,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Višně, Cukr krupice, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Džem višňový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá, Cukr vanilka, Kokos - mletý (Kopra) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňová bublanina s bezé postup přípravy receptu:
1 | Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky. Přisypeme moučkový i vanilkový cukr, utřeme do pěny. Postupně stálým šleháním přidáváme žloutky a přiléváme mléko. Následně vmícháme tuhý sníh, vyšlehaný z bílků. Nakonec zlehka přimícháme prosátou mouku spolu s kypřicím práškem. Těsto vlijeme na plech, vymazaný olejem a vysypaný 30 g hrubé mouky. Višně obalíme ve zbylé hrubé mouce, hustě je naskládáme na povrch těsta. |
2 | Těstem naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupních koláč předpečeme 15 minut. |
3 | V horké vodní lázní šleháme bílky s cukrem a vanilkovým cukrem, do zahoustnutí. Poté odstavíme z vodní lázně a šleháme až do vychladnutí. Zlehka přimícháme moučkový cukr, kokos, vše promícháme, tím máme připravené bezé. |
4 | Plech vytáhneme z trouby, povrch koláče potřeme višňovým džemem, na džem naneseme připravené bezé. Vrátíme zpátky do trouby, při 160 stupních dopečeme ještě dalších 30 minut. Koláč necháme vychladnout na plechu. Krájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky. |
Poznámka
Koláč podáváme studený, nejčastěji jako moučník.