Sladké bramborové šišky se strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké bramborové šišky se strouhankou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56487 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
500 g | Brambory |
30 g | Maizena - kukuřičný škrob |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Na dohotovení | |
70 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
150 g | Máslo čerstvé |
250 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 111,8mg |
Draslík | 412,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr moučkový, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr vanilka, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké bramborové šišky se strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme. Poté vložíme do misky, přisypeme mouku, škrobovou moučku, podle chuti přidáme sůl, rozklepneme vejce a rukou vypracujeme hladké těsto. |
2 | Z těsta vytvarujeme dlouhý pás, který nakrájíme na 6 - 7 cm dlouhé kousky, pomoci dlaní vytvarujeme šišky. Vložíme je do vroucí vody, povaříme 8 - 10 minut, scedíme, opláchneme teplou vodou, necháme okapat, dáme do misky. Přelijeme polovinou rozehřátého másla. |
3 | Zbytek másla rozehřejeme v pánvi, vsypeme strouhanku, osmahneme, přisypeme cukr, vanilkový cukr a ihned stáhneme z ohně. |
4 | Uvařené šišky podle porcí aranžujeme na jednotlivé talíře, posypeme strouhankou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Ve větším množství podáváme jako hlavní jídlo. Pokud chceme servírovat jako předkrm, zmenšíme porce.