Vepřové maso na fenyklu pro alergiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso na fenyklu pro alergiky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56500 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
3 polévková lžíce | Fenyklová semínka |
3 ks | Fenykl sladký - hlíza |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička | Sůl |
1,1 kg | Vepřové maso libové |
240 ml | Víno bílé |
240 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 130,2mg |
Draslík | 495,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 29,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr třtinový, Pepř černý celý, Rozmarýn sušený, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Vepřové maso libové, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso na fenyklu pro alergiky postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme si troubu na 190°C. Z fenyklu odkrájíme výhonky a bulvu překrájíme podle její velikosti buď na čtvrtiny nebo na šestiny. Potom kousky fenyklu vložíme do mísy a zakapeme 4 lžícemi olivového oleje. Zasypeme cukrem a ve směsi fenykl obalíme. |
2 | Vepřové maso svážeme tak, aby vytvořilo válec. Olej v pekáči zahřejeme a maso osmažíme dohněda. |
3 | Na plechu smícháme sůl, pepř, semena fenyklu a rozmarýn a směs rozdělíme. Maso v této směsi poválíme a přitiskneme, a poté |
4 | vložíme zpátky do pekáče a kolem obložíme kousky fenyklu. |
5 | Pečeme, dokud není maso hotové, fenykl zlatavý a nezkaramelizuje. Celkem pečeme asi 90 minut. Fenykl v průběhu pečení 1x obrátíme. |
6 | Vepřové maso přeložíme i s fenyklem na tác a pokrájíme. |
7 | Z výpeku odstraníme tuk a necháme jenom šťávu, ke které přilijeme vývar a víno. Promícháme. Přecedíme šťávu a ještě asi 5 minut povaříme, aby se zmenšilo množství tekutiny. Dochutíme citronovou šťávou. Nakrájíme maso a teplé podáváme. |
Poznámka
Recept je určen pro alergiky na vejce, lepek, mléko a ořechy.