Závitky ze sardinek s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky ze sardinek s koprem
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56589 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Rybí várka | |
---|---|
3 ks | Bobkový list |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
10 ks | Nové koření celé |
2 dl | Ocet vinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
4 kávová lžička | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
Závitky | |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 kg | Sardinka obecná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 92,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Kopr čerstvý, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Cibule, Kopr čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky ze sardinek s koprem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme 5 dl vody, 2 dl octa, přidáme 4 lžičky soli, 3 lžičky cukru, 10 kuliček celého pepře, 10 kuliček nového koření, 2 - 3 bobkové listy a několik snítek kopru. Vše pomalu vaříme 7 - 10 minut. |
2 | Čerstvé sardinky omyjeme, od řitních otvorů je rozřízneme až ke hlavě, ryby vykucháme, poté odřežeme hlavy i ocasy. Vyjmeme páteřní kosti, tak vzniknou filety, které znovu omyjeme a necháme okapat. Snítky kopru omyjeme, vodu setřepeme a polovinu jich odložíme. Cibuli očistíme, pokrájíme na plátky. |
3 | Filety ze sardinek položíme na vál kůží dolů, na každý plátek položíme snítku kopru, několik koleček cibule, filet stočíme do závitku a zajistíme párátky. Poté je naskládáme do zapékací (ohnivzdorné) mísy těsně vedle sebe. Zalijeme uvařenou rybí várkou a při mírné teplotě je necháme jen táhnout - závitky se musí vařit velmi pomalu 6-8 minut, musíme však dát pozor, aby se nerozvařily. |
4 | Poté je z várky vyjmeme, poskládáme na mísu, přelijeme scezeným vývarem, ozdobíme snítkami kopru a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.