Recept

Dušená treska s fazolovými lusky

  • Norsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57002

Ingredience

Dušená treska
600 g Filé z aljašské tresky
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 špetka Pepř 4 barev
1 kávová lžička Sůl
2 cl Voda pitná
Vařená zelenina
350 g Brambory
150 g Celer bulvový
1 ks Cibule lahůdková
250 g Fazolové lusky
150 g Karotka baby
5 dl Mléko plnotučné
3 špetka Pepř bílý
1 ks Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
Bešamelová omáčka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř citronový
4 polévková lžíce Petržel - nať
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 113kJ
11% Sacharidy 38 g
32% Tuky 24 g
26% Sodík 529 mg
63% Bílkoviny 36 g

Dušená treska s fazolovými lusky postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme mladé fazolové lusky a pokrájíme je na menší kousky. Oloupeme a omyjeme baby karotku, celer a brambory. Omyjeme lahůdkovou cibulku, pórek a petrželovou nať. Celer a brambory pokrájíme na kostičky, cibulku s pórkem nakrájíme na kolečka. Petrželovou nať posekáme nadrobno. Filé z mořské tresky omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme pepřem 4 barev.

2

Zeleninu, kromě petrželové natě, dáme do většího rendlíku, zalijeme mlékem, ochutíme solí, bílým pepřem a pod poklicí při mírné teplotě vaříme 15-20 minut doměkka. Poté zeleninu scedíme, mléko zachytíme. V hlubší větší pánvi si rozehřejeme máslo, na něm orestujeme zprudka (po 1 minutě) filé z každé strany dorůžova, přilijeme 0,2 dl vody a pod poklicí je dusíme 10 minut doměkka. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou poté rozředíme scezeným mlékem a rozšleháme ji dohladka. Podle chuti omáčku dochutíme solí, citrónovým pepřem a pomalu, za častého promíchání, vaříme 10-15 minut.

3

Uvařenou zeleninu promícháme zlehka se zeleninou. Přilijeme bešamelovou omáčku, promícháme a necháme přejít varem. Posypeme petrželkou a servírujeme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept