Kachní prsa s třešňovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa s třešňovou omáčkou
Kachní prsa s třešňovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57007 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
25 ml | Balsamico ocet |
40 ml | Citronová šťáva |
800 g | Kachní prsa |
25 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Pepř červený celý |
150 g | Pórek |
8 g | Sůl |
200 g | Třešně |
30 ml | Víno portské |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 154,0mg |
Draslík | 756,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 849,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Citronová šťáva, Pepř červený celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pórek, Třešně, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa s třešňovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsa osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku kůží dolů, pokapeme olivovým olejem, vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut. V polovině pečení přiložíme pórek, nakrájený na menší špalíčky, dopečeme. Třešně vypeckujeme, vsypeme do rendlíku, zalijeme vodou, zakápneme citronovou šťávou a vaříme 10 minut. Přilijeme portské, balsamico ocet, přidáme pár kuliček červeného pepře a vaříme dalších 10 minut. Nakonec omáčku smícháme s výpekem z kachních prsíček. |
2 | Kachní prsa s pórkem upravíme na talíře a přelijeme třešňovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.