Bramborová pěna zapečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová pěna zapečená
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5724 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 g | Brambory |
4 polévková lžíce | Kečup |
50 g | Máslo čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 741,0mg |
---|---|
Cholesterol | 260,3mg |
Draslík | 99,2mg |
Vláknina | 222,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová pěna zapečená postup přípravy receptu:
1 | Brambory upečeme ve slupce, oloupeme je a umeleme na strojku. |
2 | Žloutky utřeme se solí a s polovinou másla, přidáme brambory, sůl, koření, petrželku a pevný sníh z bílků. |
3 | Směs naplníme do vymazané a vysypané zapékací mísy a rychle zapečeme v troubě. |
4 | Hotový pokrm pokapeme kečupem a ihned podáváme. |