Skopové kotlety s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové kotlety s medem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57248 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
40 g | Marmeláda rybízová |
40 g | Med včelí |
50 g | Olej olivový extra panenský |
400 g | Rajčata |
60 g | Řeřicha |
800 g | Skopové kotlety |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 298,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Med včelí, Rajčata, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda rybízová, Olej olivový extra panenský, Skopové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové kotlety s medem postup přípravy receptu:
1 | Kotlety naklepeme, po okrajích trochu nařízneme (aby se nekroutily), osolíme a vložíme do misky. Med smícháme s olejem, citronovou šťávou a zalijeme kotlety v misce. Trochu promícháme, necháme marinovat 3 hodiny. |
2 | Kotlety ogrilujeme z obou stran, potřeme rybízovou marmeládou, upravíme na talíře, doplníme plátky rajčat a posypeme posekanou řeřichou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.