Vepřový bůček dušený s paprikou a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bůček dušený s paprikou a hráškem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57347 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
8 g | Hořčičné semínko |
50 g | Hrášek |
8 g | Kmín mletý |
40 g | Koriandr čerstvý |
8 g | Kurkuma |
30 ml | Limetková šťáva |
15 ml | Ocet vinný |
30 g | Olej olivový |
150 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
500 g | Vepřový bok |
8 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 586,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hořčičné semínko, Hrášek, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Limetková šťáva, Ocet vinný, Paprika červená, Sůl, Vepřový bok, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový bůček dušený s paprikou a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček bez kosti nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince, nakrájíme na proužky, lístky koriandru posekáme. |
2 | Do mísy nasypeme cibuli, česnek, přidáme mletou kurkumu, kmín, zázvor, koriandr, hořčičné semínko, zakápneme octem, přilijeme limetkovou šťávu, promícháme, přimícháme maso a necháme marinovat do druhého dne. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso, zprudka osmažíme, přisypeme cibulovou směs z mísy, papriku, hrášek, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. |