Jednoduchý recept

Vepřové plátky s jablky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 57382

Ingredience

100 g Cibule
8 g Cukr moučkový
300 g Jablka
25 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
600 g Vepřová kýta
150 ml Víno jablečné
150 ml Vývar zeleninový
5 g Šalvěj sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 141kJ
8% Sacharidy 28 g
39% Tuky 29 g
52% Sodík 1 g
53% Bílkoviny 30 g

Vepřové plátky s jablky postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, jablka zbavíme jádřinců a rozkrájíme na osminky.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, vsypeme cukr, necháme rozpustit, přiložíme plátky masa a orestujeme z obou stran. Podlijeme vývarem, jablečným vínem, posypeme šalvějí a zvolna vaříme 20 minut. Přidáme jablka, ještě 5 minut podusíme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept