Recept

Celerová omáčka s masovými nočky

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57403

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Pepř černý mletý
5 dl Smetana 12% (konzumní)
1,5 kávová lžička Sůl
250 g Telecí maso mleté
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso mleté
Voda na vaření
1,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
Omáčka
350 g Celer bulvový
1 kávová lžička Citronová šťáva
5 dl Masový vývar
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 816kJ
4% Sacharidy 13 g
73% Tuky 55 g
64% Sodík 1 g
55% Bílkoviny 31 g

Celerová omáčka s masovými nočky postup přípravy receptu:

1

Oloupaný celer omyjeme, nakrájíme na drobné kostičky, dáme do mísy a pokapeme citrónovou šťávou. Očištěnou cibuli jemně nastrouháme.

2

Mleté libové vepřové maso a mleté telecí maso dáme do mísy. Přidáme sůl, pepř, nastrouhanou cibuli, hladkou mouku, vejce a vše důkladně promícháme. Poté budeme za stálého šlehání přilévat horkou smetanu, až směs vychladne.

3

V hrnci přivedeme k varu 1.5 litru vody se solí. Masovou směs nabíráme lžičkou a pomocí druhé lžičky vytvoříme malém nočky, které vhazujeme do vroucí vody. Vaříme je 4-6 minut podle velikosti, poté je vyjmeme děrovanou naběračkou, okapané vložíme do mísy a uchováme teplé.

4

Do 5 dl vývaru po nočkách vložíme nakrájený celer a vaříme pod poklicí asi 15-20 minut doměkka.

5

Mezitím v rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Uvařený celer scedíme a zachyceným vývarem zředíme jíšku, rozmixujeme ji tyčovým mixéreme a pomalu povaříme asi 10 minut, přidáme celer, masové nočky, promícháme, prohřejeme 1-2 minuty, podle chuti případně dosolíme a servírujeme.

Poznámka

K celerové omáčce podáváme dánské bochánky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept