Nákyp s kysaným zelím, treskou a crème fraîche - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp s kysaným zelím, treskou a crème fraîche
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57437 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Brambory |
3 ks | Cibule |
3 dl | Créme fraiche |
800 g | Filety z tresky tmavé |
4 ks | Jablka |
60 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
80 ml | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
5 ks | Vejce slepičí |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 233,5mg |
Draslík | 738,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Jablka, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Filety z tresky tmavé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp s kysaným zelím, treskou a crème fraîche postup přípravy receptu:
1 | Brambory spolu s cibulí oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli v pánvi na rozpáleném oleji osmahneme do zlatova. Omytá jablka zbavíme jadřinců, pokrájíme na proužky a smícháme s kysaným zelím. Filety tresky rozkrájíme na silnější proužky. |
2 | Zapékací mísu vymažeme máslem, postupně vrstvíme připravené brambory, kysané zelí, osmaženou cibuli a nakonec proužky ryby. Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přidáme crème fraîche, sůl, pepř, nakonec ještě muškátový oříšek a nasekanou petrželovou nať. Všechny suroviny dobře metlou prošleháme a nákyp přelijeme. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 200 stupňové teplotě 20 minut, po upečení necháme 10 minut odpočinout. Krájíme na porce, klademe na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo.