Marinovaný tuňák grilovaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný tuňák grilovaný
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57445 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
60 g | Cibule |
10 ml | Citronová šťáva |
30 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
40 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
800 g | Tuňák obecný |
1 g | Tymián sušený |
25 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 592,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Strouhanka, Sůl, Tuňák obecný, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný tuňák grilovaný postup přípravy receptu:
1 | Filety z tuňáka osolíme, opepříme, pokapeme bílým vínem, citronovou šťávou, poklademe kolečky cibule, bobkovými listy, tymiánem, posekanou petželkou a necháme hodinu marinovat. |
2 | Odstraníme cibuli i bobkové listy, filety vložíme pod gril a grilujeme z obou stran. Minutu před koncem grilování filety posypeme strouhankou, pokapeme olejem a dogrilujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.