Tmavý chléb s jablky a moštem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tmavý chléb s jablky a moštem
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57564 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí sušené |
100 g | Jablka |
30 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mošt jablečný |
500 g | Mouka chlebová |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 7,2mg |
Draslík | 140,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Jablka, Mouka chlebová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mošt jablečný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tmavý chléb s jablky a moštem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme jablečný mošt, rozpuštěné máslo, přidáme cukr, sůl a chlebovou mouku, promícháme, přendáme do nádoby domácí pekárny. Přisypeme sušené droždí, na kostičky nakrájená jablka, nastavíme program na základní chléb a necháme péct. |