Ztracená vejce s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ztracená vejce s česnekem
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 57765 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Na omáčku | |
---|---|
350 g | Jogurt bílý |
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
200 g | Ředkvička |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 257,5mg |
Draslík | 354,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Jogurt bílý, Okurka salátová, Ředkvička, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ztracená vejce s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek drobně nasekáme a utřeme se solí, poté rozdělíme na dezertní talířky. V kastrůlku přivedeme osolenou octovou vodu k varu. Vejce rozklepneme do naběračky, opatrně vpustíme do vody a povaříme 3 - 4 minuty. Poté opatrně děrovanou vařečkou vejce vybereme a klademe na připravené dezertní talířky s česnekem. |
2 | Do jogurtu v misce přilijeme olej, zakysanou smetanu, osolíme, opepříme, vložíme nasekanou petrželovou nať a vše dobře promícháme. Připravenou omáčkou přelijeme vejce, okolo naskládáme na tenká kolečka pokrájené ředkvičky a tence rozkrájenou salátovou okurku. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm s topinkou.