Jednoduchý recept

Jablkové bochánky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 57848

Ingredience

15 g Cukr krupice
120 g Jablka
30 g Melasa
80 ml Mléko polotučné
60 g Máslo arašídové
80 g Máslo čerstvé
230 g Samokypřicí mouka
1 špetka Sůl
25 g Tuk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 216kJ
8% Sacharidy 30 g
22% Tuky 17 g
4% Sodík 82 mg
11% Bílkoviny 6 g

Jablkové bochánky postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme mouku, cukr a sůl, promícháme, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky, až vznikne drobenka. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, dužinu nakrájíme na kostičky a přidáme k drobence. Přilijeme mléko, melasu, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Vyválíme na silnější plát, ze kterého vykrojíme 8 větších koleček. Plech pomažeme tukem, položíme na něj kolečka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 10 minut.

2

Vychladlé bochánky upravíme na talířky a podáváme s arašídovým máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept