Skořicové řezy se slunečnicovými semínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skořicové řezy se slunečnicovými semínky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57855 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
130 g | Cukr krupice |
30 g | Cukr moučkový |
130 g | Máslo čerstvé |
130 g | Samokypřicí mouka |
60 g | Semínka slunečnicová loupaná |
10 g | Skořice mletá |
3 g | Sůl |
20 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
80 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 117,8mg |
Draslík | 73,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Skořice mletá, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Samokypřicí mouka, Semínka slunečnicová loupaná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skořicové řezy se slunečnicovými semínky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme do pěny. Za stálého šlehání postupně přidáváme rozkvedlaná vejce. Přisypeme mouku, sůl a mletou skořici, opatrně promícháme, přidáme zakysanou smetanu, slunečnicová semínka a vypracujeme těsto. Formu vymažeme tukem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C 35-40 minut. |
2 | Vychladlé těsto nakrájíme na řezy, posypeme moučkovým cukrem a podáváme. |