Hovězí řízky zapečené se sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 88 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí řízky zapečené se sněhem
Celkový čas: | 88 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57907 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hovězí maso zadní |
600 ml | Hovězí vývar základní |
2 špetka | Kmín mletý |
0,5 polévková lžíce | Koření grilovací |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 130,4mg |
Vláknina | 21,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kmín mletý, Koření grilovací, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí řízky zapečené se sněhem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Řízky usmažíme na sádle z obou stran dozlatova, zalijeme vývarem, ochutíme kmínem a pod poklicí na mírném plameni dusíme doměkka. |
2 | Udušené řízky přeložíme do máslem vymazaného pekáče, podlijeme vydušenou šťávou a na každý řízek navrstvíme sníh z bílků. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a zapečeme. |