Dušené kančí řízky na víně a cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kančí řízky na víně a cibuli
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 58090 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Kančí kýta |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 129,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí kýta, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kančí řízky na víně a cibuli postup přípravy receptu:
1 | Kančí kýtu očistíme, odblaníme, nakrájíme na řízky a naklepeme. Poté řízky osolíme, opepříme, zakapeme olejem a necháme odležet. Cibuli pokrájíme nadrobno. |
2 | Odleželé řízky obalíme v mouce a na sádle z obou stran smažíme. Usmažené řízky vyjmeme, ve výpeku zpěníme cibuli. Řízky do výpeku vrátíme, podlijeme vínem, vývarem a dusíme, až je maso měkké. |
Poznámka
Servírujeme teplé.