Bramborové rösti se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové rösti se slaninou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58293 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
750 g | Brambory |
100 g | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
10 g | Paprika mletá sladká |
120 g | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 15,4mg |
Draslík | 964,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové rösti se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, anglickou slaninu pokrájíme na nudličky, papriku bez jádřince na tenké proužky, cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno. Brambory vsypeme do mísy, zalijeme ledovou vodou a necháme 10 minut stát. Poté brambory scedíme a důkladně vymačkáme. Vrátíme je zpět do mísy, přisypeme cibuli, papriku, slaninu, posypeme mletou paprikou, solí, pepřem a dobře promícháme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme bramborovou směs, obracečkou uhladíme a smažíme zvolna asi 15 minut. Placku obrátíme, následně smažíme dalších 10 minut. |
3 | Placku krájíme na čtverečky a podáváme jako přílohu. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Nemáme-li dostatečně ledovou vodu, přihodíme do mísy pár kostek ledu. Brambory potom vsáknou menší množství tuku.