Pečené brambory bylinkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory bylinkové
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58295 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
600 g | Brambory rané |
15 g | Citronová kůra |
20 g | Máslo čerstvé |
30 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
8 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 73,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Olej slunečnicový, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory bylinkové postup přípravy receptu:
1 | Malé nové brambůrky očistíme kartáčkem na zeleninu, omyjeme, osušíme, rozmarýn a lístky tymiánu posekáme na jemno. Do pekáče vlijeme olej, na dno vyskládáme v jedné vrstvě brambůrky, poklademe hoblinkami másla, posypeme solí, pepřem, tymiánem, rozmarýnem, strouhanou citronovou kůrou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C přibližně 20 až 25 minut. Občas pekáčem zatřeseme, aby se brambůrky obalovaly v tuku. |
2 | Brambůrky upravíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.