Vepřový plátek grilovaný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový plátek grilovaný
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58338 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
2 stroužek | Česnek |
25 g | Chilli paprička |
15 ml | Citronová šťáva |
60 ml | Ocet vinný červený |
120 ml | Olej olivový extra panenský |
15 g | Oregano čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
8 g | Sůl |
600 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Ocet vinný červený, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový plátek grilovaný postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a prolisujeme, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme nadrobno, petrželku a oregano nasekáme najemno. Do misky nalijeme olej, ocet, přidáme chilli papričku, česnek, petrželku, oregano, sůl, pepř, zakápneme citronovou šťávou a důkladně promícháme. Vepřové maso nakrájíme na plátky a vložíme do misky s marinádou. Necháme marinovat nejméně 3 hodiny. |
2 | Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a podle chuti osolíme. Marinované plátky a brambory rozložíme na rozpálený gril nebo grilovací pánev a grilujeme z obou stran dokřupava. Během grilování maso potíráme zbylou marinádou. |