Zapečená zeleninová směs s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená zeleninová směs s mletým masem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58355 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
400 g | Jehněčí maso mleté |
150 g | Jogurt bílý |
300 g | Lilek |
25 g | Olej olivový extra panenský |
15 g | Oregano čerstvé |
250 g | Passata (drcená rajčata) |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
20 g | Tuk |
15 g | Tymián čerstvý |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 236,6mg |
Draslík | 852,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Jehněčí maso mleté, Jogurt bílý, Lilek, Strouhanka, Sůl, Tuk, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená zeleninová směs s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, spolu s lilky nakrájíme silnější plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, ementál nastrouháme najemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek a zpěníme. Přiložíme mleté maso, orestujeme, následně podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme a dusíme do vysmahnutí na tuk. Přidáme passatu a ještě krátce podusíme. |
3 | Zapékací misku vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, dno a stěny obložíme plátky lilků, na dno rozložíme polovinu brambor, misku naplníme směsí mletého masa a rajčat, povrch poklademe zbylými plátky brambor a posypeme strouhaným sýrem. V jogurtu rozmícháme vejce, posekaný tymián a oregano a touto směsí zalijeme maso v misce. |
4 | Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 65 až 70 minut. |