Hovězí steak se smaženými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steak se smaženými bramborami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58360 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené ve slupce |
2 stroužek | Česnek |
160 g | Cibule |
80 g | Hořčice Dijonská |
600 g | Hovězí svíčková |
15 g | Med včelí |
15 ml | Ocet jablečný |
30 g | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Potočnice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 798,8mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Cibule, Hovězí svíčková, Med včelí, Ocet jablečný, Potočnice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steak se smaženými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Z hovězí svíčkové nakrájíme 4 steaky, vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky, lístky potočnice otrháme a nasekáme nahrubo. |
2 | Česnek prolisujeme, vložíme do misky, přidáme pepř, hořčici, med, ocet a důkladně promícháme. Polovinou této směsi potřeme plátky masa z obou stran a necháme 30 minut odležet. Druhou polovinou směsi potřeme plátky brambor. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso a smažíme z každé strany asi 4 minuty. Maso vyjmeme, do pánve vložíme brambory a osmahneme z obou stran dokřupava. Brambory vyjmeme a nakonec v pánvi osmažíme kousky cibule. |
4 | Maso upravíme na talíře, doplníme bramborami, cibulí, ozdobíme potočnicí a podáváme. |