Dublinské smažené krevety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dublinské smažené krevety
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58387 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
500 g | Krevety tygří |
200 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Ocet |
500 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
175 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 58,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 145,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dublinské smažené krevety postup přípravy receptu:
1 | Do větší misky dáme mouku, pivo, vejce a špetku soli. Umícháme hladké hustší těstíčko, které necháme 15 minut odstát při pokojové teplotě. |
2 | Z krevet odtrhneme hlavičky, z těl sloupneme skořápku a odstraníme černé střívko u hřbetu. Ocásek ponecháme. Propláchneme studenou vodou, osušíme, zakapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. |
3 | Troubu rozehřejeme na 110°C. |
4 | V širokém kastrolu nebo ve fritéze rozpálíme olej na 170°C. (Když do horkého oleje vložíme kostičku chleba, zezlátne za 3 minuty.) |
5 | Ohnivzdornou misku vyložíme papírovým ubrouskem a vložíme do trouby. |
6 | Krevety smažíme postupně. Po jedné je napichujeme na vidličku a namáčíme v připraveném těstíčku tak, aby pokrylo celý povrch. Obalené krevety přeneseme nad rozpálený olej a pomocí druhé vidličky je do oleje opatrně ponoříme. Smažíme 3 minuty, dokud krevety nezezlátnou. Musí být dokonale propečené. |
7 | Krevety vytahujeme pomocí děrované lžíce. Necháme je okapat a vkládáme do do ohnivzdorné misky umístěné v nahřáté troubě. |
8 | Po dosmažení celého množství zakapeme krevety octem a ihned podáváme. |
Poznámka
Krevety podáváme s různými druhy nakládané zeleniny, například s okurkami a cibulkami.