Jednoduchý recept

Hrášková polévka s mrkvi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (34%)
ID receptu: 58403
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
2 špetka Vegeta
4 l Vývar zeleninový
300 g Hrášek mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 743 kcal
Kilojoule 3 110kJ
23% Sacharidy 84 g
47% Tuky 35 g
238% Sodík 5 g
47% Bílkoviny 26 g

Hrášková polévka s mrkvi postup přípravy receptu:

1

Mražený hrášek propláchneme teplou tekoucí vodou a necháme okapat. Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. V hrnci na rozehřátém másle osmažíme mouku na světlou jíšku. Zalijeme studeným vývarem, osolíme, opepříme, ochutíme Vegetou. Vsypeme okapaný hrášek, nastrouhanou mrkev a dobře promícháme.

2

Přiklopíme poklicí, za častého míchání vaříme do měkka. Pře dovařením polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme a stáhneme ze sporáku.

3

Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích, ale také v polévkových miskách.

Poznámka

Polévka je vhodným teplým předkrmem. Servírujeme ji s opečenými kousky veky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept