Jednoduchý recept

Jehněčí směs zapečená s bramborovou kaší

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58416

Ingredience

500 g Brambory vařené
200 g Celer řapíkatý
120 g Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
500 g Jehněčí maso mleté
60 ml Mléko polotučné
250 g Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
25 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
15 g Protlak rajčatový sterilovaný
200 g Pórek
10 g Sůl
15 ml Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 711kJ
12% Sacharidy 45 g
53% Tuky 40 g
80% Sodík 2 g
49% Bílkoviny 27 g

Jehněčí směs zapečená s bramborovou kaší postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory vložíme do mísy, přilijeme mléko, roztavené máslo a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, řapíkatý celer rozkrájíme na proužky, pórek na tenká kolečka, petrželku posekáme na jemno.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přiložíme mleté maso, osolíme, opepříme a smažíme, později dusíme, až se vlastní šťáva zcela vydusí. Přimícháme celer, mrkev, pórek, krátce orestujeme, přidáme rajčatový protlak, podlijeme výarem, zakápneme worcesterem, 10 minut povaříme, vmícháme petrželku a odstavíme.

3

Masovou směs přendáme do pekáčku, navrch rozprostřeme bramborovou kaši, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C zhruba 20 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept