Pirožky plněné paštikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pirožky plněné paštikou
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 5842 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
50 dkg | Listové těsto |
2 dkg | Mandle |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
40 dkg | Paštika játrová |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 913,9mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 7,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Paštika játrová, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pirožky plněné paštikou postup přípravy receptu:
1 | Vychlazené listové těsto rozválíme na plát, nakrájíme na čtverce 10 x 10 cm, okraje potřeme rozšlehaným vejcem s mlékem a špetkou soli, naplníme játrovou paštikou utřenou se žloutky. |
2 | Čtverce přeložíme do tvaru pirožky, okraje dobře přitiskneme a potřeme rozšlehaným vejcem. |
3 | Pirožky posypeme plátky loupaných mandlí. |
4 | Pečeme v troubě do zlatova. |