Vepřový řízek zapečený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový řízek zapečený
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5848 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 dkg | Cibule |
30 dkg | Debrecínská pečeně |
10 dkg | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
20 dkg | Sýr Eidam cihla 30% |
60 dkg | Vepřová kýta |
40 dkg | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 538,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 220,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl, Vepřová kýta, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Debrecínská pečeně, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový řízek zapečený postup přípravy receptu:
1 | Z vepřové kýty nakrájíme čtyři řízky, naklepeme, osolíme a na oleji zprudka opečeme, po obou stranách. |
2 | Řízky vyndáme a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli a plátky žampionů, podusíme. |
3 | Řízky rozložíme na pekáč pokryjeme žampióny s cibulí, plátky debrecínky a sýra, zalijeme smetanou a 5 minut zapékáme. |