Sekaná se špenátovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná se špenátovou náplní
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 58517 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Bazalka sušená |
7 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
50 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
450 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
200 ml | Vývar drůbeží |
Na špenát | |
---|---|
0,3 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Špenát listový čerstvý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
80 ml | Zakysaná smetana |
Na sekanou | |
0,5 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
800 g | Maso mleté - mix |
6 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
80 g | Mrkev kořen |
70 g | Ovesné vločky |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Tymián čerstvý |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 107,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,5mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 60,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián sušený, Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana, Ovesné vločky, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží, Pepř černý mletý, Hořčice plnotučná, Maso mleté - mix, Mléko plnotučné, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná se špenátovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Špenát opláchneme a necháme okapat. Cibuli pokrájíme na jemno, česnek prolisujeme, tymiánové lístky nasekáme také na jemno. Mrkev strouháme nahrubo. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, za stálého míchání smažíme, až cibule zezlátne. Poté polovinu cibulové směsi odložíme stranou, ke zbylé cibuli vmícháme rajčata i s nálevem, sušené bylinky, vývar, sůl, pepř a na mírném plameni za občasného míchání dusíme. |
3 | Na sekanou nejprve podusíme špenát asi 4 minuty, poté ho scedíme, necháme okapat a ještě zbylou vodu vymačkáme. Špenát nasekáme a v misce promícháme se strouhaným muškátovým oříškem, smetanou, solí i pepřem. |
4 | K mletému masu přidáme odloženou cibuli, nastrouhanou mrkev, tymián, vločky, rozšlehaná vejce, mléko, hořčici, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř a vypracujeme kompaktní hmotu. |
5 | Tu rozprostřeme na fólii, potřeme špenátovou směsí a za pomoci fólie stočíme do tvaru rolády. Oba konce upravíme tak, aby náplň nemohla vytéci. Sekanou vložíme do pekáče s nepřilnavým povrchem, v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 50 minut. Poté sekanou potřeme trochou rajčatové omáčky a dopečeme ještě 5 minut. Upečenou sekanou necháme pod alobalem asi 5 - 10 minut odpočinout. Krájíme na plátky, podáváme s rajčatovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.