Recept

Yorkshirský pudink s dušenou cibulí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58547

Ingredience

4 ks Cibule
125 ml Mléko polotučné
125 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
25 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
125 ml Voda pitná
200 ml Víno červené
150 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 521kJ
11% Sacharidy 38 g
21% Tuky 16 g
21% Sodík 417 mg
18% Bílkoviny 10 g

Yorkshirský pudink s dušenou cibulí postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku se lžičkou soli, přidáme vejce a postupně zapracováváme mléko i vodu. Těsto důkladně ušleháme, aby v něm nezůstaly žmolky. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou, necháme půl hodiny odležet.

2

Oloupanou cibuli rozkrájíme na kolečka. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme kolečka cibule a za občasného míchání opékáme asi 20 minut. Když začne hnědnout a karamelizovat, přidáme víno i vývar, stáhneme plamen, na mírném ohni vaříme ještě asi 25 minut, dokud omáčka nezmenší objem a nezhoustne. Osolíme, opepříme a udržujeme v teple.

3

Zatímco se omáčka vaří, zapneme troubu na 220°C (plyn na stupeň 7). Do každé ze 4 formiček na pudink nalijeme 6 mm oleje a vložíme je do rozehřáté trouby. Když se z oleje začne kouřit, vyndáme formičky z trouby, opatrně do nich rozdělíme těsto (pozor, olej je hodně rozpálený) a vrátíme do trouby, kde je následně pečeme asi 25 minut, až pudinky vyběhnou a zezlátnou. Zalijeme dušenou cibulí, ihned podáváme.

Poznámka

Místo červeného vína můžeme do cibulové omáčky použít sherry, portské nebo Madeiru, které jí dodají příjemně nasládlou chuť. Pokud nevaříme vegetariánský pokrm, můžeme místo zeleninového vývaru použít vývar hovězí nebo drůbeží. Nemáme-li k dispozici plech na yorkshirské pudinky, můžeme použít plech na muffiny, ty poté podáváme po dvou kusech na osobu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept