Vepřové tapas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 78 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové tapas
Celkový čas: | 78 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58607 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Oregano |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
5 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 294,3mg |
Vláknina | 440,3mg |
Vitamín A | 271,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Oregano nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové tapas postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou pečeni rozkrájíme na kostičky o hraně 1 cm. Promícháme se lžičkou oregana a polovinou oleje, poté necháme hodinu marinovat v chladnu. |
2 | V pánvi rozehřejeme druhou polovinu oleje a přidáme maso. Opékáme 5 minut, když začne hnědnout, přidáme papriku, sůl, pepř, sherry a zbytek oregana. Promícháme a necháme ještě 2 minuty prohřát. |
Poznámka
Tapas můžeme podávat studené i teplé. Pokud je chceme podávat teplé, připravíme si je předem a tepelně zpracujeme těsně před podáváním.