Jednoduchý recept

Hovězí svíčková na divoko

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58726

Ingredience

1 ks Cibule
2 ml Citrónová šťáva
1 polévková lžíce Divočina
500 g Hovězí svíčková
80 ml Olej olivový
2 ks Paprika zelená
2 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
8 dl Vývar z hovězích kostí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 551kJ
3% Sacharidy 10 g
28% Tuky 21 g
36% Sodík 717 mg
52% Bílkoviny 29 g

Hovězí svíčková na divoko postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli rozkrájíme na tenká kolečka. Osmahneme ji spolu s nakrájenou paprikou v hrnci na rozehřátém oleji. Přidáme na malé kostky pokrájené maso, ochutíme solí, pepřem, vsypeme koření na divočinu. Vše dohromady chvilku opékáme.

2

Rajčata přelijeme horkou vodou, potom studenou, sloupneme je a nakrájíme na tenká kolečka. Vložíme rajčata do hrnce k masu, zalijeme vývarem a posypeme prolisovaným česnekem. Pod pokličkou dusíme přibližně 40 - 50 minut do měkka. Dochutíme citrónovou šťávou a stáhneme ze sporáku.

3

Teplé jídlo podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Přidáme vhodnou přílohu a podáváme.

Poznámka

Jídlo podáváme teplé s uvařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept