Recept

Alpský kuřecí řízek se sýrem

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58805

Ingredience

600 g Brambory vařené
1 ks Citrony
700 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
150 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Strouhanka
230 g Sýr Gruyére
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 926 kcal
Kilojoule 3 875kJ
15% Sacharidy 53 g
69% Tuky 52 g
57% Sodík 1 g
111% Bílkoviny 62 g

Alpský kuřecí řízek se sýrem postup přípravy receptu:

1

Čtyři kuřecí prsní řízky podélně rozkrojíme, každý na dva plátky, poté lehce naklepeme. Na čtyři plátky masa položíme po plátku sýra, přikryjeme druhou polovinou masa, spíchneme párátky, uložíme do misky a přikryjeme.

2

Do nádobek na obalování připravíme strouhanku, mouku a vejce. Strouhanku smícháme se solí a pepřem, vejce vidličkou rozšleháme se 2 lžícemi vody.

3

Plněná prsíčka obalíme v mouce, potom namočíme ve vejci a nakonec obalíme ve strouhance. V hluboké pánvi zahřejeme olej na vyšší teplotu.

4

V oleji poté do zlatohněda smažíme řízky 4 minuty po každé straně, vyjmeme je z pánve a dáme na papírový ubrousek okapat. Mezitím rozehřejeme máslo, citron pokrájíme na půlkolečka a nasekáme pažitku.

5

Řízky obložíme citronem, podáváme je s vařenými bramborami omaštěnými máslem a posypanými pažitkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept