Turecký kuřecí pilaf - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Turecký kuřecí pilaf
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58815 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
150 g | Hrozinky |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
500 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
150 g | Oříšky piniové |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
450 g | Rýže |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 903,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 37,6mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Olej rostlinný, Oříšky piniové, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Kmín mletý, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rýže nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Turecký kuřecí pilaf postup přípravy receptu:
1 | Čistá kuřecí prsa bez kostí a kůže rozkrájíme na centimetrové kostky, cibuli s česnekem nadrobno posekáme. Malá tvrdá rajčata spaříme, oloupeme a rozčtvrtíme. |
2 | Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu, na něm cca minutu restujeme cibuli s česnekem. Poté přidáme kuřecí kostky a za stálého míchání opékáme 4 minuty. Do horkého drůbežího vývaru vhodíme šafrán, nalijeme do pánve a vše minutu povaříme. |
3 | Rozdrtíme sušenou chilli papričku, přidáme ji do šťávy k masu, poté postupně přimícháváme rajčata, horkou vodu, rýži, hrozinky, piniové oříšky, mletý kmín a sůl s pepřem. |
4 | Pánev zakryjeme poklicí, stáhneme teplotu a dusíme 25 minut. Pilaf občas promícháme, je-li třeba, přilijeme trochu horké vody. |
5 | Hotový pilaf rozdělíme na talíře, posypeme sekanou zelenou petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.