Iowská krůta s nádivkou z nakládané kukuřice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Iowská krůta s nádivkou z nakládané kukuřice
Iowská krůta s nádivkou z nakládané kukuřice
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58822 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Jablka |
3,5 kg | Krůta |
400 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
1 polévková lžíce | Majoránka sušená drhnutá |
125 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Rohlíky bílé |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 456,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 155,5mg |
Vitamín B6 | 3,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Kukuřice cukrová nakládaná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůta, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Majoránka sušená drhnutá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Iowská krůta s nádivkou z nakládané kukuřice postup přípravy receptu:
1 | Do nádivky rozkrájíme rohlík na kostičky, které vsypeme do misky, v níž jsme rozšlehali vejce. Scedíme nakládanou sladkou kukuřici, nálev uchováme. Dále z velkého jablka vykrojíme jádřinec a dužinu pokrájíme na kostičky. Kukuřici a jablko přimícháme k namočenému rohlíku, osolíme, okořeníme pepřem a sušenou majoránkou. Nádivku dobře promícháme a necháme 20 minut rozležet. |
2 | Střední krůtu omyjeme, osušíme, potom ji uvnitř i na povrchu osolíme, opepříme a naplníme nádivkou. Dutinu uzavřeme jehlicí, krůtu svážeme potravinářským provázkem a uložíme na pekáč. Poté ji potřeme rostlinným olejem, podlijeme nálevem z kukuřice a pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 180°C. |
3 | Při této teplotě pečeme 2¾ - 3 hodiny do zlatohněda. Přitom průběžně poléváme výpekem, je-li třeba, doplníme ho horkým drůbežím vývarem nebo vodou. |
4 | Když je krůta upečená, vyndáme ji z pekáče a naporcujeme, šťávu trochu zjemníme máslem, které necháme rozpustit. |
5 | Krůtu upravíme na talíře a porce přelijeme šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.