Recept

Švédská husa s ovocnou nádivkou

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 155 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58860

Ingredience

600 g Brambory
1 ks Cibule
50 g Hrozinky
1400 g Husa domácí
5 ks Jablko
2 kávová lžička Majoránka sušená drhnutá
100 g Meruňky sušené
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 g Veka
200 ml Víno jablečné
100 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,018 kcal
Kilojoule 4 261kJ
15% Sacharidy 52 g
145% Tuky 109 g
22% Sodík 448 mg
64% Bílkoviny 36 g

Švédská husa s ovocnou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Vypeckované sušené švestky a sušené meruňky rozsekáme na kousky, vložíme do misky, přidáme hrozinky, zalijeme jablečným vínem a necháme máčet. Husu střední velikosti omyjeme a osušíme. Z okolí břišní dutiny odřízneme nadbytečné sádlo s kůží, husu uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme.

2

Oloupanou cibuli nadrobno pokrájíme a necháme zesklovatět v rendlíku na lžíci rozehřátého másla. Veku a 3 jablka zbavená jádřinců nakrájíme na malé kostičky. V misce rozšleháme vejce, přidáme cibuli, veku a jablka. Scedíme naložené sušené ovoce, víno odložíme stranou a ovoce přidáme k vaječné směsi, kterou osolíme, okořeníme sušenou majoránkou, poté nádivku dobře promícháme.

3

Připravenou husu naplníme nádivkou, otvor sepneme jehlicemi a nohy svážeme potravinářským provázkem. Položíme ji na velký pekáč prsíčky dospod a polijeme vínem, ve kterém bylo naložené ovoce. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C po dobu 45 minut.

4

Poté husu obrátíme, teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě 1½ hodiny, přitom průběžně poléváme výpekem. Přidáme půlky oloupaných brambor a dvě jablka, nakrájená na osminky. Následně opět zvýšíme teplotu, tentokrát na 240°C a pečeme ještě 20 minut do zlatohněda.

5

Mezitím ve velké pánvi na másle do zlatova opečeme osolené vařené brambory.

6

Husu naporcujeme na talíře, přidáme nádivku, obložíme pečenými jablky a půlkami brambor, přelijeme výpekem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept