Artyčoky plněné játrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky plněné játrovou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58883 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
600 g | Artyčoky |
15 ml | Citronová šťáva |
50 g | Játra kuřecí |
20 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
15 ml | Ocet kvasný lihový |
50 g | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
80 g | Strouhanka |
6 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 266,9mg |
Draslík | 659,0mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Citronová šťáva, Játra kuřecí, Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoky plněné játrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Artyčoky očistíme, odkrojíme dřevnaté spodní listy a pokapeme citronovou šťávou. V hrnci přivedeme k varu vodu, okyselíme octem, přiložíme artyčoky, vaříme do měkka. Částečně vydlabeme vnitřky a odložíme stranou. |
2 | V pánvičce rozehřejeme máslo, přisypeme 20 gramů mouky a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme mlékem, třemi lžícemi vývaru z artyčoků, přidáme nadrobno nakrájená kuřecí játra, sůl, pepř, mletý muškát a vaříme, až omáčka zhoustne. Pánvičku odstavíme, do omáčky vmícháme žloutek, touto omáčkou naplníme artyčoky. Obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích, poté obalíme ve strouhance a smažíme v pánvi na oleji do zlatova. |
Poznámka
Servírujeme teplé.