Cibule dušená na másle a na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibule dušená na másle a na víně
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58890 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
600 g | Cibule |
15 ml | Citronová šťáva |
4 g | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
6 g | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 347,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 3,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibule dušená na másle a na víně postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kolečka, česnek prolisujeme, lístky tymiánu a petrželku posekáme najemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, krátce podusíme, přidáme cukr, necháme rozpustit, zasypeme moukou a osmahneme. Podlijeme vínem, přidáme česnek, tymián, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a dusíme doměkka. |
3 | Jednotlivé porce posypeme posekanou petrželkou a podáváme jako přílohu. |