Jednoduchý recept

Fazolové lusky dušené se šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58899

Ingredience

200 g Cibule
800 g Fazolové lusky
60 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
8 g Sůl
500 ml Voda pitná
120 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 224 kcal
Kilojoule 936kJ
4% Sacharidy 13 g
21% Tuky 15 g
39% Sodík 787 mg
16% Bílkoviny 9 g

Fazolové lusky dušené se šunkou postup přípravy receptu:

1

Fazolové lusky zbavíme dřevnatých vláken, odkrojíme špičky na obou koncích, lusky pokrájíme na kratší kousky, vsypeme do hrnce, zalijeme menším množstvím vody, trochu osolíme, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 10 minut. Scedíme a necháme okapat.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, šunku na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a zpěníme. Přidáme šunku, orestujeme, přisypeme lusky a dusíme doměkka. Podle chuti osolíme a opepříme, zasypeme posekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept