Jednoduchý recept

Zelenina dušená s vepřovou kýtou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58912

Ingredience

300 g Cibule
200 g Cuketa
1 ks Masox
20 g Máslo čerstvé
25 g Olej slunečnicový
200 g Paprika zelená
200 g Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
5 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
200 g Vepřová kýta
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 500kJ
5% Sacharidy 19 g
31% Tuky 23 g
35% Sodík 701 mg
36% Bílkoviny 20 g

Zelenina dušená s vepřovou kýtou postup přípravy receptu:

1

Maso z vepřové kýty nakrájíme na kostičky, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata scedíme, cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, cukety nakrájíme na kolečka, petrželku posekáme najemno.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přiložíme maso, osolíme, opepříme, osmahneme, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu a dusíme téměř doměkka. Přidáme rajčata, papriky, cuketu a dusíme, dokud se tekutina téměř nevydusí. V jiné pánvi na másle usmažíme míchaná vejce.

3

Zeleninu s masem upravíme na talíře, ozdobíme míchanými vejci, posypeme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept