Jednoduchý recept

Smažené řízky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 5919

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
150 g Strouhanka
180 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
900 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 762 kcal
Kilojoule 3 189kJ
5% Sacharidy 18 g
80% Tuky 60 g
22% Sodík 431 mg
62% Bílkoviny 35 g

Smažené řízky postup přípravy receptu:

1

Odblaníme kýtu a nakrájíme řízky přes vlákno. Po obou stranách je naklepeme a osolíme.

2

Lehce postříkneme citronovou šťávou a obalujeme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Strouhanku přitlačíme k plátku masa.

3

Do rozpáleného tuku či sádla řízky dáme smažit po obou stranách.

4

Potom je necháme okapat nebo osušíme ubrouskem a potřeme rozpáleným máslem.

Poznámka

Podáváme s vařeným či restovaným bramborem nebo bramborovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept