Plněná roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná roláda
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5927 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 dl | Hovězí vývar základní |
50 g | Klobása uzená |
2 ks | Okurky nakládané |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
800 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 162,7mg |
Draslík | 539,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná roláda postup přípravy receptu:
1 | Rozkrojíme maso na široký plát a asi 200 g masa odkrojíme. |
2 | Plát masa naklepeme, osolíme a opepříme. |
3 | Odkrojené maso umeleme, ochutíme solí, pepřem, přidáme nadrobno nakrájenou okurku, vejce a klobásu. Vše promícháme a rozprostřeme stejnoměrně na plát masa, pak zavineme. |
4 | Roládu převážeme nití, dáme do pekáčku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a podlijeme trochou vývaru. |
5 | Pečeme v předehřáté troubě. |
6 | Po změknutí maso vyjmeme, zaprášíme lehce moukou, kterou jsme před tím osmahli a necháme krátce povařit. |
7 | K příloze podáváme rýži nebo brambory. |