Ovesno-jogurtová buchta s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovesno-jogurtová buchta s ovocem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Calla |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 59346 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
500 g | Bílý jogurt |
800 g | Kompot meruňkový |
2 polévková lžíce | Med včelí |
400 g | Ovesné vločky |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 45,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 393,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot meruňkový, Med včelí, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bílý jogurt, Ovesné vločky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ovesno-jogurtová buchta s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Ovesné vločky zalijeme vodou (či lákem z kompotu) a necháme nabobtnat. |
2 | Přidáme med, jogurt a skořici a promícháme do hustého těsta (pokud je těsto příliš husté, tak stačí přidat vodu či jogurt x pokud je těsto řidké, tak přidáme vločky). |
3 | Na pečicím papírem vyložený plech vlijeme 1/2 těsta a poklademe na kousky nakrájeným ovocem a nakonec dáme druhou polovinu těsta. |
4 | Pečeme podle tloušťky buchty- já jsem pekla cca 1,5 hodiny na 170°C. |
Poznámka
POZOR- buchta bude uvnitř vlhká vždy, takže si myslím, že hodinka pečení by stačila též ;) Můžeme použít i jiný druh ovoce. Voda na namočení vloček - podle potřeby.