Bramborová polévka s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s hovězím masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6016 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
250 g | Hovězí maso přední |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Tuk |
5,5 l | Voda pitná |
120 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 45,9mg |
Draslík | 537,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí maso přední, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na kostky a 1 hodinu vaříme. |
2 | Přidáme na kostky nakrájené brambory, sůl a vaříme, až je maso měkké. Potom přidáme na kostičky nakrájenou a na tuku osmaženou kořenovou zeleninu, sůl, pepř a sekanou petrželku. Polévku povaříme do změknutí zeleniny. |