Jednoduchý recept

Zapečený květák v bešamelové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6047

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice
1 ks Květák
400 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
100 g Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 517kJ
6% Sacharidy 20 g
29% Tuky 22 g
10% Sodík 195 mg
46% Bílkoviny 26 g

Zapečený květák v bešamelové omáčce postup přípravy receptu:

1

Na růžičky rozebereme květák.

2

Omyjeme a do poloměkka uvaříme.

3

Dáme do vymazané a vysypané formy.

4

Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme, přidáme hořčici, petrželku, přidáme šunku, nastrouhaný sýr.

5

3 žloutky a tuhý sníh ze 3 bílků.

6

Zalijeme směsí květák a v troubě pečeme při 180 stupních 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept